![_.png](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/611388/large-a2559d390c269f60d016aa4efd0c6de3.png)
![KANTAR Grudzień 2023 (6).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/611394/large-979c661b2de10c2dec38cc46229b5a26.jpg)
![KANTAR Grudzień 2023 (5).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/611395/large-8f99778d3fee83b4b44d55ce3d50ae73.jpg)
![KANTAR Grudzień 2023 (1).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/611396/large-70fc8b2880f8209099d12b33ec09ea7a.jpg)
Wyniki badań konsumpcji 2020-2023
![https://wczorajnatalerzu.pl](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/611392/large-2a51cb1a13f7dfe60f2d5908dcd9d054.png)
https://wczorajnatalerzu.pl
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Badanie zrealizowano w dniach 8-11 listopada 2023 r., na reprezentatywnej próbie 1012 Polaków w wieku 15 lat i więcej. Wywiady bezpośrednie w domach respondentów (CAPI).
Kantar pyta respondentów o częstotliwość spożywania 21 gatunków w ostatnim tygodniu i o spożywanie warzyw, owoców i ich przetworów podczas poszczególnych posiłków w dniu poprzedzającym badanie.
![Badania Core Team.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/611390/large-c776f2566ddab9737e67c670bf2a2cdd.jpg)
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora, III edycja”.
Projekt jest realizowany pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.