Które owoce jedliśmy w lipcu najchętniej? – badania Kantar

Wśród najpopularniejszych gatunków lipca Kantar Polska wymienia jabłka, borówki oraz maliny. W porównaniu do lipca 2023 roku ilość konsumentów borówek wzrosła aż o 17%, z 15,5 do 18,1 mln. Borówki w tygodniu poprzedzającym badanie jadła już ponad połowa populacji dorosły...
Kantar: Które owoce jemy w czerwcu najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków czerwca Kantar Polska wymienia truskawki, czereśnie i jabłka. W porównaniu do czerwca 2023 roku najbardziej wzrosło spożycie czereśni, malin, borówki, czarnej porzeczki i jej przetworów oraz jagody kamczackiej. Trudno oprzeć się wrażeni...
Które warzywa jemy w czerwcu najchętniej? - badania Kantar Polska

Wśród najpopularniejszych gatunków czerwca Kantar Polska wymienia młode polskie ziemniaki, pomidory i ogórki. W porównaniu do czerwca 2023 roku najbardziej wzrosło spożycie papryki, brokuła, kapusty, kalafiora, marchwi, szparagów i sałaty. W liczbach bezwzględnych papryk...
Kantar: Które warzywa jedliśmy w maju najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków maja Kantar Polska wymienia pomidory, ogórki i cebulę. W porównaniu do maja 2023 roku najbardziej wzrosło spożycie botwiny, szparagów i papryki. W skali 2 lat papryki, pieczarek i marchwi. W skali lat 3 ilość konsumentów papryki, rzodki...
Które owoce jedliśmy w maju najchętniej? - badania Kantar Polska

Wśród najpopularniejszych gatunków maja są jabłka, truskawki i borówki. W porównaniu do maja 2023 roku najbardziej wzrosło spożycie truskawek, borówek, malin, przetworów z czarnej porzeczki i z aronii. Od 2021 roku średni roczny wzrost ilości konsumentów ww. owoców jagod...
Jak poparcie protestów przekłada się na zakupy polskich produktów? Znamy wyniki badań

60% Polaków ma w planach kupować więcej polskich owoców i warzyw - wynika z badania przeprowadzonego przez Kantar Polska. Wśród owoców dominują jabłka, truskawki, czereśnie oraz maliny, śliwki, gruszki i borówki, wśród warzyw pomidory, ogórki, ziemniaki, marchew, cebula,...
Kantar: warzywa, które jesienią rosną 3 rok z rzędu

Liczba konsumentów trzech gatunków warzyw w miesiącach jesiennych znacząco wzrosła już po raz drugi. Boczniki, cukinie i dynie w listopadzie 2023 r. jadło sumarycznie 30 mln Polaków. W skali 3 lat ilość ich konsumentów wzrosła o blisko 1/4. 
Rośnie ilości konsumentów boczniaka

Liczba konsumentów bacznika w listopadzie 2023 r. przekroczyła 6,2 mln. Obserwujemy kolejny, trzeci z rzędu, wzrostu konsumpcji w miesiącach jesiennych. W skali 2 lat ilość konsumentów wzrosła o blisko połowę.
Które warzywa zyskały jesienią najwięcej konsumentów? – analiza 3 lat

Analizie poddano dane za listopad - ostatnie dostępne w tym roku dane dotyczące konsumpcji. W porównaniu do listopada 2020 r. najbardziej wzrosło spożycie boczniaków, pieczarek, cukinii i dyni. W liczbach bezwzględnych najbardziej wzrosła liczba konsumentów cukinii i ogó...
Kantar: Które warzywa jedliśmy w lipcu najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków stycznia Kantar wymienia młode ziemniaki, pomidory, ogórki i cebulę. W porównaniu do lipca 2023 roku najbardziej wzrosło spożycie pieczarek i ogórka. Lipiec do lipca, o 12% wzrosła liczba konsumentów pieczarek. Dane dotyczące konsumpcji...
Które owoce jedliśmy w lipcu najchętniej? – badania Kantar

Wśród najpopularniejszych gatunków lipca Kantar Polska wymienia jabłka, borówki oraz maliny. W porównaniu do lipca 2023 roku ilość konsumentów borówek wzrosła aż o 17%, z 15,5 do 18,1 mln. Borówki w tygodniu poprzedzającym badanie jadła już ponad połowa populacji dorosły...
Kantar: Które owoce jemy w czerwcu najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków czerwca Kantar Polska wymienia truskawki, czereśnie i jabłka. W porównaniu do czerwca 2023 roku najbardziej wzrosło spożycie czereśni, malin, borówki, czarnej porzeczki i jej przetworów oraz jagody kamczackiej. Trudno oprzeć się wrażeni...
Które warzywa jemy w czerwcu najchętniej? - badania Kantar Polska

Wśród najpopularniejszych gatunków czerwca Kantar Polska wymienia młode polskie ziemniaki, pomidory i ogórki. W porównaniu do czerwca 2023 roku najbardziej wzrosło spożycie papryki, brokuła, kapusty, kalafiora, marchwi, szparagów i sałaty. W liczbach bezwzględnych papryk...
Kantar: Które warzywa jedliśmy w maju najchętniej?

Wśród najpopularniejszych gatunków maja Kantar Polska wymienia pomidory, ogórki i cebulę. W porównaniu do maja 2023 roku najbardziej wzrosło spożycie botwiny, szparagów i papryki. W skali 2 lat papryki, pieczarek i marchwi. W skali lat 3 ilość konsumentów papryki, rzodki...
Które owoce jedliśmy w maju najchętniej? - badania Kantar Polska

Wśród najpopularniejszych gatunków maja są jabłka, truskawki i borówki. W porównaniu do maja 2023 roku najbardziej wzrosło spożycie truskawek, borówek, malin, przetworów z czarnej porzeczki i z aronii. Od 2021 roku średni roczny wzrost ilości konsumentów ww. owoców jagod...
Jak poparcie protestów przekłada się na zakupy polskich produktów? Znamy wyniki badań

60% Polaków ma w planach kupować więcej polskich owoców i warzyw - wynika z badania przeprowadzonego przez Kantar Polska. Wśród owoców dominują jabłka, truskawki, czereśnie oraz maliny, śliwki, gruszki i borówki, wśród warzyw pomidory, ogórki, ziemniaki, marchew, cebula,...
Kantar: warzywa, które jesienią rosną 3 rok z rzędu

Liczba konsumentów trzech gatunków warzyw w miesiącach jesiennych znacząco wzrosła już po raz drugi. Boczniki, cukinie i dynie w listopadzie 2023 r. jadło sumarycznie 30 mln Polaków. W skali 3 lat ilość ich konsumentów wzrosła o blisko 1/4. 
Rośnie ilości konsumentów boczniaka

Liczba konsumentów bacznika w listopadzie 2023 r. przekroczyła 6,2 mln. Obserwujemy kolejny, trzeci z rzędu, wzrostu konsumpcji w miesiącach jesiennych. W skali 2 lat ilość konsumentów wzrosła o blisko połowę.
Które warzywa zyskały jesienią najwięcej konsumentów? – analiza 3 lat

Analizie poddano dane za listopad - ostatnie dostępne w tym roku dane dotyczące konsumpcji. W porównaniu do listopada 2020 r. najbardziej wzrosło spożycie boczniaków, pieczarek, cukinii i dyni. W liczbach bezwzględnych najbardziej wzrosła liczba konsumentów cukinii i ogó...
1
2