Czas na szerokie i systemowe wsparcie krajowej produkcji - wyniki badań Kantar Polska

Zapraszamy na spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i prezentacje najnowszych badań konsumpcji. Kantar Polska zaprezentuje: ulubione owoce i warzywa Polaków, gatunki sezonowe spożywane poza sezonem oraz sytuacje w których, zdaniem konsumentów, pomaga zmiana odżywiania p...
Podsumowanie sezonu 2023 - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy na analizę 12 fal monitoringu konsumpcji i premierową prezentację badań sezonu 2023. Poznamy popularność gatunków i przetworów, postrzegane korzyści ze spożywania, stan wiedzy na temat zalecanego spożycia oraz powody niejedzenia owoców i warzyw. Wśród rekomend...
Świąteczne spotkanie prasowe

Zapraszamy na ostatnie w tym roku spotkanie prasowe producentów owoców i warzyw. Będą rekomendacje żywieniowe na zdrowe Święta i debata na temat długowieczności. Słowa "Sto lat!" uchwycą tego dnia nasze życzenia, marzenia i ambicje. Nagramy je, poczujemy magię Świąt. 
Niechaj pożywienie będzie lekarstwem - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar

Listopad to miesiąc walki z cukrzycą. Zapraszamy na debatę o kierunkach ewolucji naszej diety i prezentację gatunków warzyw i owoców, których Polacy jedzą więcej. Swoista retrospekcja rozpoczyna podsumowanie sezonu 2023. Bohaterem produktowym pieczarki, gruszki i owoce r...
Kwartalne spotkanie Core Teamu

Zapraszamy na podsumowanie zrealizowanych latem prac zespołów roboczych Core Teamu. Dobra okazja by podzielić się swoimi przemyśleniami, biorąc udział w dyskusjach, i aby uaktualnić wiedzę w strategicznych obszarach. Poznamy pierwsze dane i wnioski z badań struktury odmi...
Program październikowego spotkania prasowego sektora ogrodniczego i Kantar

Październik to miesiąc świadomości raka piersi. Z tej okazji omówimy 5 zasad profilaktyki nowotworowej. Na podstawie monitoringu konsumpcji ocenimy spożycie owoców i warzyw we wrześniu, a dzięki specjalnemu badaniu Kantar poznamy przetwory, które Polacy zamierzają kupić ...
Pierwsze jesienne śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by śledzić trend rosnącej konsumpcji owoców i warzyw. Kilkanaście gatunków w ostatnich miesiącach notowało historyczne rekordy ilości konsumentów. W sierpniu już blisko połowa Polaków (49%) jadła warzyw i owoców „dużo” i „bardzo dużo”. Rekordowe 19% Polaków od...
Spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy na prezentację gatunków, których zbiory rozpoczęły się w sierpniu: aronii, rokitnika, polskich arbuzów i melonów. Będą rekomendacje jedzenia obniżającego ciśnienie, jako cześć celebrowania sierpnia - miesiąca naturalnej walki z nadciśnieniem. Poznamy także sie...
Kulinarna oda do młodości - letnie spotkanie prasowe o tym, jak dłużej cieszyć się życiem

Lato to naturalna okazja do urozmaicenia jadłospisu i poprawy nawyków żywieniowych. O odżywianiu, które przedłuża młodość - dietetyk Agata Lewandowska - autorka bestselerowych poradników. Zapraszamy także na premierę wyników lipcowych badań. Poznamy najpopularniejsze owo...
Myśleć z rozmachem, ale jeść lokalnie

Zapraszamy na przedsezonowe śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i spotkanie z prof. Ewą Stachowską, wybitnym naukowcem i popularyzatorem wiedzy o żywieniu. Ponad 80 proc. Polaków popiera protesty rolników, dlatego Kantar zbadał wpływ dość powszechnego wzrostu zaintere...
Czas na szerokie i systemowe wsparcie krajowej produkcji - wyniki badań Kantar Polska

Zapraszamy na spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i prezentacje najnowszych badań konsumpcji. Kantar Polska zaprezentuje: ulubione owoce i warzywa Polaków, gatunki sezonowe spożywane poza sezonem oraz sytuacje w których, zdaniem konsumentów, pomaga zmiana odżywiania p...
Podsumowanie sezonu 2023 - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy na analizę 12 fal monitoringu konsumpcji i premierową prezentację badań sezonu 2023. Poznamy popularność gatunków i przetworów, postrzegane korzyści ze spożywania, stan wiedzy na temat zalecanego spożycia oraz powody niejedzenia owoców i warzyw. Wśród rekomend...
Świąteczne spotkanie prasowe

Zapraszamy na ostatnie w tym roku spotkanie prasowe producentów owoców i warzyw. Będą rekomendacje żywieniowe na zdrowe Święta i debata na temat długowieczności. Słowa "Sto lat!" uchwycą tego dnia nasze życzenia, marzenia i ambicje. Nagramy je, poczujemy magię Świąt. 
Niechaj pożywienie będzie lekarstwem - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar

Listopad to miesiąc walki z cukrzycą. Zapraszamy na debatę o kierunkach ewolucji naszej diety i prezentację gatunków warzyw i owoców, których Polacy jedzą więcej. Swoista retrospekcja rozpoczyna podsumowanie sezonu 2023. Bohaterem produktowym pieczarki, gruszki i owoce r...
Kwartalne spotkanie Core Teamu

Zapraszamy na podsumowanie zrealizowanych latem prac zespołów roboczych Core Teamu. Dobra okazja by podzielić się swoimi przemyśleniami, biorąc udział w dyskusjach, i aby uaktualnić wiedzę w strategicznych obszarach. Poznamy pierwsze dane i wnioski z badań struktury odmi...
Program październikowego spotkania prasowego sektora ogrodniczego i Kantar

Październik to miesiąc świadomości raka piersi. Z tej okazji omówimy 5 zasad profilaktyki nowotworowej. Na podstawie monitoringu konsumpcji ocenimy spożycie owoców i warzyw we wrześniu, a dzięki specjalnemu badaniu Kantar poznamy przetwory, które Polacy zamierzają kupić ...
Pierwsze jesienne śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy by śledzić trend rosnącej konsumpcji owoców i warzyw. Kilkanaście gatunków w ostatnich miesiącach notowało historyczne rekordy ilości konsumentów. W sierpniu już blisko połowa Polaków (49%) jadła warzyw i owoców „dużo” i „bardzo dużo”. Rekordowe 19% Polaków od...
Spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy na prezentację gatunków, których zbiory rozpoczęły się w sierpniu: aronii, rokitnika, polskich arbuzów i melonów. Będą rekomendacje jedzenia obniżającego ciśnienie, jako cześć celebrowania sierpnia - miesiąca naturalnej walki z nadciśnieniem. Poznamy także sie...
Kulinarna oda do młodości - letnie spotkanie prasowe o tym, jak dłużej cieszyć się życiem

Lato to naturalna okazja do urozmaicenia jadłospisu i poprawy nawyków żywieniowych. O odżywianiu, które przedłuża młodość - dietetyk Agata Lewandowska - autorka bestselerowych poradników. Zapraszamy także na premierę wyników lipcowych badań. Poznamy najpopularniejsze owo...