Letnie śniadanie prasowe sektora ogrodniczego

Zapraszamy na prezentację oryginalnych badań, zaleceń żywieniowych i rozpoczęcie sezonu na polską borówkę. Wydarzeniem konferencji premiera rekomendacji poprawiających odżywianie naszej mikrobioty jelitowej. Kantar pokaże, którymi owocami i warzywami Polacy chcą się dzie...
Atrakcyjność samozbiorów polskich warzyw i owoców - badania Kantar Polska

Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw zapytał Polaków o to, czy jeżeli mieliby możliwość uczestnictwa w samozbiorach, czy byliby nimi zainteresowani? Badania pokazały, że 3/4 
Jak odżywiać się latem i jak skorzystać z samozbiorów?

Jak duża jest w Polsce popularność samozbiorów? Polscy plantatorzy i sadownicy coraz częściej organizują możliwość kupna samodzielnie zebranych warzyw / owoców, zobaczenia pracy przy zbiorach, pokazania dzieciom jak rosną owoce i warzywa, pokazania, że są z pola a nie ze...
Rusza sezon, w którym 60% konsumentów kupi więcej polskich owoców i warzyw

Zapraszamy na spotkanie producentów, dietetyków i dziennikarzy. Kantar Polska zaprezentujemy trendy konsumpcji w latach 2020-2023. Poznamy gatunki najbogatsze w antocyjany i badania ich wsparcia w kontroli glikemii. W ramach popularyzacji wiedzy na temat roli warzyw i ow...
Myśleć z rozmachem, ale jeść lokalnie

Zapraszamy na przedsezonowe śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i spotkanie z prof. Ewą Stachowską, wybitnym naukowcem i popularyzatorem wiedzy o żywieniu. Ponad 80 proc. Polaków popiera protesty rolników, dlatego Kantar zbadał wpływ dość powszechnego wzrostu zaintere...
Czas na szerokie i systemowe wsparcie krajowej produkcji - wyniki badań Kantar Polska

Zapraszamy na spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i prezentacje najnowszych badań konsumpcji. Kantar Polska zaprezentuje: ulubione owoce i warzywa Polaków, gatunki sezonowe spożywane poza sezonem oraz sytuacje w których, zdaniem konsumentów, pomaga zmiana odżywiania p...
Podsumowanie sezonu 2023 - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy na analizę 12 fal monitoringu konsumpcji i premierową prezentację badań sezonu 2023. Poznamy popularność gatunków i przetworów, postrzegane korzyści ze spożywania, stan wiedzy na temat zalecanego spożycia oraz powody niejedzenia owoców i warzyw. Wśród rekomend...
Świąteczne spotkanie prasowe

Zapraszamy na ostatnie w tym roku spotkanie prasowe producentów owoców i warzyw. Będą rekomendacje żywieniowe na zdrowe Święta i debata na temat długowieczności. Słowa "Sto lat!" uchwycą tego dnia nasze życzenia, marzenia i ambicje. Nagramy je, poczujemy magię Świąt. 
Niechaj pożywienie będzie lekarstwem - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar

Listopad to miesiąc walki z cukrzycą. Zapraszamy na debatę o kierunkach ewolucji naszej diety i prezentację gatunków warzyw i owoców, których Polacy jedzą więcej. Swoista retrospekcja rozpoczyna podsumowanie sezonu 2023. Bohaterem produktowym pieczarki, gruszki i owoce r...
Prosportowe śniadanie prasowe Kantar Polska i sektora ogrodniczego 🍒🫑🫐

Dobra forma zaczyna się w kuchni, co zatem powinni jeść ludzie aktywni? Przypomnimy rekomendacje dietetyków i patenty na to jak przekazać tę wiedzę dzieciom rozpoczynającym przygodę ze sportem. Kantar Polska pokaże gatunki owoców i warzyw, które Polacy postrzegają jako w...
Letnie śniadanie prasowe sektora ogrodniczego

Zapraszamy na prezentację oryginalnych badań, zaleceń żywieniowych i rozpoczęcie sezonu na polską borówkę. Wydarzeniem konferencji premiera rekomendacji poprawiających odżywianie naszej mikrobioty jelitowej. Kantar pokaże, którymi owocami i warzywami Polacy chcą się dzie...
Atrakcyjność samozbiorów polskich warzyw i owoców - badania Kantar Polska

Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw zapytał Polaków o to, czy jeżeli mieliby możliwość uczestnictwa w samozbiorach, czy byliby nimi zainteresowani? Badania pokazały, że 3/4 
Jak odżywiać się latem i jak skorzystać z samozbiorów?

Jak duża jest w Polsce popularność samozbiorów? Polscy plantatorzy i sadownicy coraz częściej organizują możliwość kupna samodzielnie zebranych warzyw / owoców, zobaczenia pracy przy zbiorach, pokazania dzieciom jak rosną owoce i warzywa, pokazania, że są z pola a nie ze...
Rusza sezon, w którym 60% konsumentów kupi więcej polskich owoców i warzyw

Zapraszamy na spotkanie producentów, dietetyków i dziennikarzy. Kantar Polska zaprezentujemy trendy konsumpcji w latach 2020-2023. Poznamy gatunki najbogatsze w antocyjany i badania ich wsparcia w kontroli glikemii. W ramach popularyzacji wiedzy na temat roli warzyw i ow...
Myśleć z rozmachem, ale jeść lokalnie

Zapraszamy na przedsezonowe śniadanie prasowe sektora ogrodniczego i spotkanie z prof. Ewą Stachowską, wybitnym naukowcem i popularyzatorem wiedzy o żywieniu. Ponad 80 proc. Polaków popiera protesty rolników, dlatego Kantar zbadał wpływ dość powszechnego wzrostu zaintere...
Czas na szerokie i systemowe wsparcie krajowej produkcji - wyniki badań Kantar Polska

Zapraszamy na spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i prezentacje najnowszych badań konsumpcji. Kantar Polska zaprezentuje: ulubione owoce i warzywa Polaków, gatunki sezonowe spożywane poza sezonem oraz sytuacje w których, zdaniem konsumentów, pomaga zmiana odżywiania p...
Podsumowanie sezonu 2023 - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar Polska

Zapraszamy na analizę 12 fal monitoringu konsumpcji i premierową prezentację badań sezonu 2023. Poznamy popularność gatunków i przetworów, postrzegane korzyści ze spożywania, stan wiedzy na temat zalecanego spożycia oraz powody niejedzenia owoców i warzyw. Wśród rekomend...
Świąteczne spotkanie prasowe

Zapraszamy na ostatnie w tym roku spotkanie prasowe producentów owoców i warzyw. Będą rekomendacje żywieniowe na zdrowe Święta i debata na temat długowieczności. Słowa "Sto lat!" uchwycą tego dnia nasze życzenia, marzenia i ambicje. Nagramy je, poczujemy magię Świąt. 
Niechaj pożywienie będzie lekarstwem - spotkanie prasowe sektora ogrodniczego i Kantar

Listopad to miesiąc walki z cukrzycą. Zapraszamy na debatę o kierunkach ewolucji naszej diety i prezentację gatunków warzyw i owoców, których Polacy jedzą więcej. Swoista retrospekcja rozpoczyna podsumowanie sezonu 2023. Bohaterem produktowym pieczarki, gruszki i owoce r...
1
2