![_ .jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/612896/large-082ff470ea58bcc9f47503980d889672.jpg)
![KANTAR Grudzień 2023 Warzywa (1).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/612920/large-1fb6763afa183d5853bae881f8b5e7da.jpg)
![KANTAR Grudzień 2023 Warzywa (2).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/612922/large-3f7d4d8b6b6ceeb756191cb3dc0d60c2.jpg)
![KANTAR Grudzień 2023 Warzywa (3).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/612921/large-36ac4b3cdf461463d3feb618812564f9.jpg)
Wyniki badań konsumpcji 2020-2023
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Badanie zrealizowano w dniach 8-11 listopada 2023 r., na reprezentatywnej próbie 1012 Polaków w wieku 15 lat i więcej. Wywiady bezpośrednie w domach respondentów (CAPI).
Kantar pyta respondentów o częstotliwość spożywania 21 gatunków w ostatnim tygodniu i o spożywanie warzyw, owoców i ich przetworów podczas poszczególnych posiłków w dniu poprzedzającym badanie.
![Koniec.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/612906/large-573757eee041ae5340b203002abb588d.jpg)
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora, III edycja”.
Projekt jest realizowany pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.