![_ .jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/612898/large-a1b416d2c98d0ff774bf5c9b385883a4.jpg)
![KANTAR Grudzień 2023 Warzywa (3).jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/612914/large-4c059de6812b008ad76974332c0b6f17.jpg)
Wzrost liczby konsumentów wszystkich gatunków
Wyniki badań konsumpcji 2020-2023
Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
Badanie zrealizowano w dniach 8-11 listopada 2023 r., na reprezentatywnej próbie 1012 Polaków w wieku 15 lat i więcej. Wywiady bezpośrednie w domach respondentów (CAPI).
Kantar pyta respondentów o częstotliwość spożywania 21 gatunków w ostatnim tygodniu i o spożywanie warzyw, owoców i ich przetworów podczas poszczególnych posiłków w dniu poprzedzającym badanie.
![Koniec.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/5366/assets/612908/large-e325c2b96d2da89d4cf1c70dde6f9e1f.jpg)
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw projektu „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora, III edycja”.
Projekt jest realizowany pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.