W polskich warunkach możemy wyprodukować czereśnie, które nie tak dawno widzieliśmy we Włoszech i w Hiszpanii. Z satysfakcją mówimy „daliśmy radę”
Krzysztof Czarnecki, sadownik, wiceprezes ZS RP.
Lipiec do nowy sierpień
„Czereśnia z Bronisławki”
Za każdym owocem stoi człowiek
Uwaga! Kiedy w maju widzisz czereśnie w koszmarnej cenie 200 zł, są to owoce sprowadzane, na przykład z hiszpańskich szklarni. Korzystajmy z polskiego sezonu, zwykle przez dwa miesiące jeść możemy czereśnie z polskich sadów. Zachęcamy!
#Fundusze Promocji
Opracowanie ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw zadania „CORE TEAM - promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora, IV edycja”.
Projekt ten realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kontakt: